Recension Pure VPN

VPN betyder Virtuellt Privat Nätverk, från engelska Virtual Private Network. Det innebär att din användning på internet krypteras och döljs för utomstående, det skapas på sätt och vis en krypterad internettunnel mellan din dator och de sidor du besöker. På så sätt döljs din IP-adress för andra, och de kan därmed inte se var du befinner dig eller vad du gör med din uppkoppling.

Därför kan det vara bra att använda VPN

Det finns flera tillfällen när det kan vara bra att ansluta till internet genom ett VPN:

  • När du använder publika wifi-nätverk. Även om nätverket ifråga är lösenordsskyddat, som exempelvis på hotell eller restauranger, är det bra att koppla upp genom ett VPN för att utomstående inte ska kunna kapa dina lösenord eller bankuppgifter med mera.

 

  • När du befinner dig utomlands. Det finns ofta begränsningar för vilka sidor som går att använda om du befinner dig i ett annat land. Du kan exempelvis inte se det mesta på SVT Play eller använda ditt C More-abonnemang från utlandet. Genom ett VPN kan du koppla upp mot internet genom en server i Sverige och kan på så sätt kringgå dessa begränsningar.

 

  • Få tillgång till spärrade sidor. En del länder vill begränsa vilka sidor medborgarna kan använda, exempelvis fungerar inte Facebook i Kina. Genom ett VPN kan du komma förbi även sådana inskränkningar och få full tillgång till internet.

 

  • Sekretess. Genom att ansluta till internet genom ett VPN är din användning krypterad. Vare sig du är journalist, politiker, företagare eller försiktig privatperson kan det ofta vara bra att ingen utomstående kan snappa upp din korrespondens eller se vilka sidor du besöker.

 

Pure VPN

Pure VPN erbjuder ett av marknadens främsta och snabbaste VPN. Pure VPN har lång erfarenhet och de erbjuder sina användare fler än 2000 servrar i över 140 länder. Genom Pure VPN kan du alltid vara säker på att hålla dig uppkopplad och skyddad på internet. Pure VPN tillhandahåller en snabb och säker tjänst med teknisk support dygnet runt på bland annat svenska.

Pure VPN är mycket högt rankad hos bland annat Trustpilot och tjänsten brukar hamna på topp 5-listan på olika dator- eller tekniksajter.

Hos Pure VPN kan du som användare välja bland ett antal olika användningsområden. Du kanske vill ha bekymmersfri streaming av filmer och TV-serier, eller en dedikerad IP-adress för att kolla på din Netflix även på semestern utomlands? Du kanske vill ha optimal och säker tillgång till hela internetutbudet, även om du för tillfället befinner dig i en totalitär stat? Hos Pure VPN erbjuds du en mängd olika optimerade tjänster för att underlätta ditt nyttjande av internet på det sätt som passar dig bäst för tillfället.

Att få tillgång till dessa tjänster kostar inte mycket. Ett månadsabonnemang kostar knappt elva dollar, men om du väljer en längre period sjunker priset avsevärt. Om du väljer att ansluta dig till tjänsten för ett, tre eller fem år får du en kraftig rabatt och kan komma undan med en så låg månadskostnad som 1,32 dollar.

Genom Pure VPN kan du enkelt streama TV från dina favoritsidor i Sverige. Följ ditt lag i Allsvenskan eller Premier League fast du ligger på stranden i Thailand. Se finalen i På spåret från hotellrummet i Chicago eller Kairo eller följ romanserna i Bonde söker fru under din jordenruntresa.

Under många års utlandsvistelse har Pure VPN hjälpt min familj att hålla kontakt med det svenska språket genom barnprogrammen på SVT Play. Under fotbolls-VM 2018 i Ryssland och 2019 i Frankrike missade vi inte en enda match och fick hela tiden höra de svenska kommentatorerna.

Genom att använda servrar i England kunde vi se alla konserter som BBC sände från Glastonbury, liksom vi ofta nyttjar Pure VPN för att se TV från många andra länder.

Genom att koppla upp genom Pure VPN har jag aldrig oroat mig för mina data i offentliga wifi-nätverk. Vare sig det är på flygplatsen, hotellet eller universitetet är det tryggt att gå genom Pure VPN för att surfa. Använder du deras tjänst blir din användning krypterad och du kan lugnt surfa runt och logga in på alla dina tjänster utan att hackare eller andra användare i nätverket kan komma åt dina lösenord eller se vilka sidor du besöker.

Pure VPN fungerar felfritt till en låg kostnad. Har det någon gång varit några tekniska problem, som exempelvis vid datorbyte eller dylikt, har deras tekniska support snabbt hjälpt till så att tjänsten fungerar igen på våra nya plattformar. Genom abonnemanget hos Pure VPN kan man ansluta fem användare samtidigt, vilket räcker till för de flesta familjer.

Hos Pure VPN behöver man inte oroa sig för att köpa grisen i säcken eftersom de erbjuder 31 dagars provperiod. Om du under de första 31 dagarna finner att Pure VPN inte är något för dig är det bara att avbeställa tjänsten och du får genast tillbaka det du har betalat.

Pure VPN erbjuder en av de stabilaste, användarvänligaste och mest mångsidiga VPN-tjänsterna på marknaden. Deras ”money-back”-garanti gör det dessutom riskfritt att prova tjänsten en månad för att se om den passar dig och dina behov.

För min familj gjorde Pure VPN stor skillnad i vardagen. Utan deras tjänst hade utlandsvistelsen känts drygare och tillvaron hade varit svårare.