Recension Express VPN

I dag är det faktiskt inte alls speciellt ovanligt att man använder sig av en VPN när man surfar, oavsett om det sker via en dator eller en mobiltelefon. Det finns flera olika alternativ att välja mellan och det kan vara klokt att jämföra dem. Anledningen till att man använder en VPN kan variera och många gånger gör man det för att kunna titta på tv-serier från andra länder, eller så vill man helt enkelt vara lite mer privat på nätet och inte lika lätt visa vad man gör där. En VPN löser alla de här sakerna. Här recenserar vi tjänsten Express VPN.

Tjänster hos Express VPN

En bra VPN ska kunna göra surfhistorik privat och det gör Express VPN. Företaget använder bland annat kryptering för att obehöriga inte ska kunna ta reda på vem du är eller var du kommer från. Krypteringen är av militär standard med 256 bitar, tjänsten har stöd för TOR och det finns flera VPN protokoll du som användare kan välja mellan. Det finns också en inbyggd kill switch och det betyder att man inte får sin identitet synlig även om anslutningen till VPN:en skulle ligga nere av någon anledning. Även om man är ute på internet eller använder en app kan inte obehöriga personer komma åt uppgifterna som sänds över internet just då.

Switchen finns i två varianter. Den ena gäller för appar och den andra gäller för internet överlag. Om Express VPN ligger nere kan man inte nå internet alls om kill switchen är på, det går dock att stänga av den funktionen om man vill. Man kan också välja olika appar som ska stängas ner om VPN:en ligger nere. I skyddet ingår dessutom funktioner som gör att användaren inte löper lika stor risk att drabbas av DdoS-attacker.

En sak som VPN ofta kan göra är att sänka surfhastigheten enormt när VPN:en används. När man använder sig av Express VPN är sänkningen dock knappt märkbar. Det går både att spela och streama film samt musik i samma hastighet som när tjänsten inte används.

Express VPN support

Om du behöver hjälp med installation, användning eller bara några andra frågor kan du enkelt komma i kontakt med Express VPN support via live chatten på sajten. Där får man svar inom några minuter. Man kan också skicka ett mejl till kundtjänsten. Här får man svar inom tre timmar. Det finns idag ingen möjlighet att ringa till supporten och prata direkt med dem. Däremot finns det en hel del olika felsökningsguider och annat online på sajten som man kan ta del av för att få svar på de flesta av sina frågor.

Priser hos Express VPN

Hos Express VPN får man alltid 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Det betyder att om man säger upp sin prenumeration inom 30 dagar får man samtliga pengar tillbaka och man behöver inte betala något mer. Du kan välja mellan tre olika abonnemangstyper. Den ena typen gäller för en månad och kostar då $12,95 varje månad. Det finns också ett 6-månaders abonnemang som faktureras med $59,95 var sjätte månad. Du kan också teckna ett abonnemang som räcker ett helt år för $99,95. Det faktureras en gång per år. Abonnemanget som löper över 12 månader ger den lägsta månadskostnaden på $8,32. Ju längre tid du väljer att abonnera på tjänsten, ju billigare blir det alltså.

Din säkerhet

Hos Express VPN är säkerhetstänket extremt stort. Det skapas aldrig några loggar om användarna. Det betyder att din vanliga IP-adress, kontoinformation och liknande inte sparas. För supportskäl sparas en del användardata men den kan aldrig spåras tillbaka till en enskild användare. Det du gör online stannar alltså hos dig. Det sparas inte heller någon data om när du väljer att använda din VPN eller inte.

En annan sak som gör att man som användare kan känna sig än mer trygg är att företaget bakom Express VPN har sitt säte på de Brittiska Jungfruöarna. Det gör att de kan gå runt en hel del regler och lagar. Eftersom företaget är baserat just här kan lagar i både USA och EU passeras.

Att sätta upp sin VPN

Att komma igång med Express VPN går på nolltid. På bara några minuter är tjänsten köpt och betald. Det är sedan bara att installera sin VPN på datorn eller mobiltelefonen, koppla upp sig mot en server och börja surfa.

Du börjar med att skapa ett konto på Express VPNs sajt och sedan går du in på sajtens kontrollpanel. Där kommer sajten per automatik känna av vilken enhet och vilket operativsystem du har och därefter slussas du till nedladdningen. När du laddat ner programmet behöver du inte logga in igen för att konfigurera din VPN. Det skapas en accesskod i webbläsaren istället och den behöver du sedan ange i programmet. Efter det matas alla dina uppgifter in i din VPN per automatik. Du kan sedan enkelt välja en server i ett land du vill koppla upp dig mot. Du kan också låta Express VPN välja vilka protokoll och servrar som för tillfället är bäst lämpade.

Oavsett var och när du surfar kan du sedan känna dig helt trygg när du använder din VPN.