Recension av NordVPN

Det kan finnas flera anledningar till att man vill ha en VPN. En anledning kan vara säkerhet, en annan anledning kan vara att man helt enkelt vill dölja lite mer av vad man gör på internet. Oavsett av vilken anledning man skaffar en VPN är det klokt att fundera över vilket alternativ som egentligen är det bästa. Det finns nämligen flera olika företag som erbjuder VPN på marknaden. Ett av dem är NordVPN och vi har valt att recensera just dem.

Vilka tjänster erbjuder NordVPN?

NordVPN erbjuder sina kunder ett flertal olika tjänster som alla har med säkerhet att göra. En av de huvudsakliga uppgifterna en VPN ska klara av är att hålla VPN användarens surfhistorik privat. Det görs genom kryptering. NordVPN gör det genom att använda OpenVPN och Ikev2/IPsec, Det ger ett mycket säkert skydd.

NordVPN skapar inte några loggar alls och det betyder att man som användare inte behöver oroa sig för att surfhistorik och annat ska kunna spridas vidare. Även om en server hos företaget skulle utsättas för en attack kan aldrig några obehöriga komma åt användarnas uppgifter eftersom att de inte alls finns lagrade.

Hos NordVPN erbjuds också så kallade kill switches. Det betyder att även om VPN uppkopplingen lägger ner kan inte någon komma åt användarens uppgifter på något sätt. Det finns en switch som gäller för internet, och en som gäller för andra appar. När det gäller internetswitchen kan användaren inte alls komma ut på internet om kopplingen till NordVPN ligger nere. Det kan dock justeras i inställningarna. När det gäller swithcen för appar kan användaren själv ställa in vilka appar som ska stängas av om det är så att anslutningen till VPN:n avslutas. Det här är en mycket praktisk funktion som ser till att användarens data alltid hålls trygg.

NordVPN innehåller också skydd mot DDoS-attacker och dessutom är risken för att besöka skadliga webbplatser minimal eftersom att VPN:en blockerar dem.

Support

Hos NordVPN behöver man aldrig vänta särskilt länge på att få hjälp. Det finns en sida med FAQ, alltså vanligt ställda frågor och svaren på dem, direkt på sajten. Det finns också en live support som har öppet dygnet runt, varje dag. Kundtjänsten är mycket trevlig och väl insatt i de saker de måste kunna. Det gör att användaren snabbt och smidigt kan få hjälp vid eventuella problem.

Prisplaner

När det gäller NordVPN varierar priset beroende på hur länge man väljer att abonnera på tjänsten. Det billigaste alternativet är att teckna ett avtal som löper över två år. Då kostar det € 4.54 per månad. Vill man teckna ett avtal på ett år kostar det € 6.36 per månad. Vill man inte binda sig i mer än en månad betalar man € 10.87 varje månad. Du har alltid en 30 dagars pengarna tillbaka garanti. När det gäller abonnemangen som löper över ett och två år dras pengarna en gång per år, respektivt en gång vartannat år.

Säkerhet och privatliv

När det gäller användarens privatliv och säkerhet är NordVPN extremt säkert. Företaget är baserat på och opererar från Panama och det gör att de kan gå runt lagar både i EU och USA. En sak som gör saken än bättre är att de varken skapar några loggar för vilka kunder som använder tjänsterna, eller för när en användare kopplar upp sig mot VPN:en.

När det gäller säkerheten används 256 bit AES OpenVPN. De har en dubbel kryptering som i stort sett är omöjlig att ta sig igenom även för mer erfarna användare.

Att komma igång

Det är enkelt att komma igång med NordVPN. Som användare registrerar du sig enkelt på sajten och du kan sedan välja mellan flera olika sätt att betala för din prenumeration. Ett av alternativen är att använda sig av bitcoins. Då är du garanterat helt anonym. Informationen som behövs för att du ska kunna skaffa en VPN via det här företaget är inte något som gör att någon kan spåra dig som användare.

Om du har en windowsdator kan du enkelt och smidigt ladda ner windowsklienten. I den väljer du sedan en server och du kan enkelt välja den som ser bäst ut för dig avseende ping, laddningstid med mera.

Tidigare fanns det inte någon klient för enheter som använder Mac, men i dag är det precis lika enkelt att använda NordVPN om man har en sådan. Det går också att använda sig av NordVPN om du använder en mobil enhet eller om du har en surfplatta. När du installerat klienten väljer du bara vilken server du vill koppla upp dig mot, loggar in med dina uppgifter och sedan är det bara att surfa precis som vanligt.

Om du av någon anledning skulle tappa din uppkoppling kommer inga uppgifter att läcka ut . Det gör att du alltid kan känna dig helt säker, oavsett var eller när du surfar.

Prislista nord vpn