Gratis VPN

Om du vill kunna känna dig lite säkrare när du surfar online och när du använder öppna nätverk kan en VPN-tjänst vara något för dig. Med en sådan kan du också titta på streaming och TV om du befinner dig i andra länder. Du kan också komma åt streamingtjänster som är låsta till vissa länder genom att koppla upp dig mot en VPN-server i just det landet. En VPN-tjänst kostar dock en del pengar men det finns också ett par gratis alternativ som brukar fungera tillfredsställande för de allra flesta användare. Men vilka fördelar finns det med ett gratis VPN, vilka nackdelar finns det och vilka företag erbjuder ett gratis sådant?

Företag som erbjuder gratis VPN

Det finns ett par olika företag som erbjuder VPN. De har alla olika begränsningar och vissa fungerar bara under en viss tid. Ett av de företag som har bäst recensioner är ProtonVPN. Även företaget Tunnelbear erbjuder ett VPN som är gratis. Det finns dock en hel del att tänka på när du väljer att använda en gratis VPN-tjänst. Det är inte alltid så säkert som du tror.

Fördelar med att använda ett gratis VPN

Med ett VPN kan du få andra att tro att du befinner dig någon helt annan stans. Du kan med andra ord komma åt material som annars är begränsat till ett annat land. En annan fördel är att du inte behöver känna dig lika utsatt på internet. Du kan nämligen inte spåras så länge ditt VPN är aktivt. En fördel med ett gratis VPN är att du som kanske inte använder det så mycket inte behöver betala för det. Ett gratis VPN ger dig också ett bra skydd och det gör att du vid nödsituationer och annat kan få information som är viktig för dig.

Nackdelar med gratis VPN

När du väljer en gratis VPN-tjänst är det viktigt att du ser till att välja en pålitlig sådan. Genom ett VPN delar du med dig av din surfhistorik till företaget och om de inte är ärliga kan de använda den för att spionera på dig. Det är alltid klokt att välja en VPN-tjänst som inte skapar och behåller några loggar om dig som användare.

En annan nackdel med gratis VPN är begränsningarna. Ofta kan du bara använda VPN-leverantörens tjänster under en begränsad tid eller på en begränsad datamängd. Om du vill titta på film eller streamad TV kommer du snabbt upp i den datamängden.