Titta på amerikansk netflix med VPN

När man tittat igenom allt det där på Netflix som man verkligen ville se är det lätt att det uppstår en känsla av matthet när man nästa kväll ska hitta nästa show eller film att titta på. Man bläddrar sida upp och sida ner, tittar igenom rekommendationerna och letar i minnet för att påminna sig om den där filmen som gick på bio för några månader sen. Kanske finns den på Netflix nu? Mer ofta än inte brukar det sluta med att man slött ligger och tittar på någonting som känns föga inspirerande. Det finns dock ett enkelt sätt att få utbudet på Netflix och andra streamingtjänster att kännas fräscht igen.

Kom runt innehållsbegränsningarna

Varför skulle du vilja titta på amerikanska Netflix? Jo, om vi bortser från Netflix egna produktioner – som finns tillgängliga över hela världen – så köper de också in en hel del material från andra filmbolag och TV-producenter. Materialet de köper in kan vara föremål för begränsade rättigheter som gör att det inte får streamas vart som helst i världen.

Att surfa med en VPN-tjänst är ett enkelt sätt att komma runt olika typer av geografiska begränsningar för innehåll. Om du surfar via VPN omdirigeras din datatrafik till en server någon annanstans i världen än där du befinner dig. I praktiska ordalag betyder det att du kan titta på Netflix som om du befann dig i USA och därmed komma åt samma program som amerikanska tittare.

Hur går det till?

Att surfa med en VPN är enkelt. Det finns olika VPN-tjänster att välja mellan men du får alltid en klient – ett litet program – som du använder för att aktivera VPN-tjänsten och välja vilken server du vill surfa från. Väljer server gör du från en lista, och om du vill få tillgång till Netflix amerikanska utbud väljer du lämpligen en server som är belägen i USA. När din VPN är aktiv går du in på Netflix och har då tillgång till deras amerikanska utbud. Om du vill tillbaka till det svenska utbudet behöver du bara stänga av din VPN igen och ladda om Netflix.

Att du på det här sättet kan få tillgång till innehåll som annars inte vore tillgängligt är inte den enda fördelen med att surfa över VPN. Eftersom all trafik från och till din dator krypteras så blir du också helt anonym. Ingen kan se vad du gör på nätet, inte ens din bredbandsleverantör.